Соєва олія

Підприємством виробляється олія соєва нерафінована згідно до ДСТУ4534:2006 «Олія соєва. Технічні умові» Олія соєва   добувається з насіння сої.

Олія складається з складної суміші різних триацилгліцеролів, фосфоліпідів, воску (ефірів жирних вищих спиртів і жирних кислот), деякої кількості вільних жирних кислот та різноманітних  не жирових речовин. По хімічній будові триацилглицериды – це складні ефіри спирту – гліцерину і жирних кислот. Жирні кислоти, що входять до складу соєвої олії, в основному, ненасичені.

По хімічній будові жирні кислоти є похідними вуглеводнів, у яких один атом водню заміщений карбоксильною групою. Карбоксильна група у усіх жирних кислот однакова, а залишки вуглеводневих радикалів “R” відрізняються кількістю атомів вуглецю, що входять в них, і мірою не насиченості. Якщо на кожен атом вуглецю в молекулі жирної кислоти доводиться по два атоми водню (Н), жирна кислота є насиченою (граничною).

Соєва олія застосовується для харчових, технічних і медичних цілей.

На харчові цілі соєва олія вживається:

  • безпосередньо в їжу;
  • в приготуванні харчових продуктів (консервів, майонезів, хлібопекарських виробах і так далі).
  • вводиться до складу жирової основи при виробництві твердих харчових жирів, твердого і м’якого маргарину та інших жирів.

На технічні цілі:

  • на розщеплювання з метою отримання гліцеролу і жирних кислот;
  • для отримання жирів, що гідратуються, для введення в жирову суміш при приготуванні миючих засобів;
  • на виробництво технічних мастил;
  • застосовуються в якості компонента при виробництві деяких видів оліфи.

Олія соєва нерафінована є сировиною для виробництва гідратованої і рафінованої дезодорованої соєвої олії.

Характеристика:

 У 100 г нерафінованої  соєвої олії в середньому міститься:

  • білки — 0 г;
  • жири — 99,8 г;
  • вуглеводи — 0 г.

Енергетична цінність (калорійність) на 100 г продукту: 3761 кДж (899 ккал)

Строк та умови зберігання

Зберігати при температурі від плюс 10°С до плюс 25°С і відносній вологості повітря не більше 85%. Гарантійний строк придатності – 4 місяці.

Харчова цінність соєвої олії

Соєва олія містить пальмітинову кислоту, стеаринову кислоту, арахісову кислоту, олеїнову кислоту, лінолеву кислоту, ліноленову кислоту та велику кількість вітаміну Е, вітаміну D, вітаміну А, каротину, кальцію, фосфору, заліза.

Містить ГМО (В залежності від контракту соєва олія може бути виготовлена з відповідних соєвих бобів, що вирощуються спеціалізованими  сільгоспвиробниками України та не містити ГМО). 

Може містити сліди алергену.

Підприємство може поставляти олію 1 і 2 ґатунку. Відвантажується спеціалізованим автомобільним транспортом підприємства або замовника. Можливе відвантаження у флексі-танки або залізничні цистерни.

Відомості про продукт, що надаються споживачу, зазначені у відповідній етикетці, яка може на його вимогу надаватися разом з товарними накладними при постачанні продукції. Етикетка є маркуванням відповідної партії згідно з вимогами нормативної документації України та ЄС для харчової продукції та кормів.

Прокрутити вгору