Ріпаковий шрот

Підприємством виробляється шрот ріпаковий згідно ГОСТ 30257-95 4638:2006 “Шрот ріпаковий. Технічні умови”.

Шрот – твердий продукт, що отримується при екстракції з насіння ріпаку разом з ріпаковою олією після попереднього пресування і додаткової волого-теплової обробки.

Шрот, що отримується з насіння ріпаку, містить до 37-40% цінного білка. Ріпаковий шрот використовується для живильних доповнень в рецептурі комбікормів та для годівлі худоби та птиці.

Відвантаження здійснюється насипом спеціалізованим автомобільним транспортом підприємства або замовника. Можливе відвантаження в контейнери типа 1СС або спеціалізовані залізничні вагони (хопера).

У ріпаковому шроті  міститься до 33-36% сирого протеїну, 3-12% жиру, 10-12 МДж обмінної енергії/кг. 

Ріпаковий шрот — містить лізин Вітаміни В4, В9, РР. Ріпаковий шрот є гарним джерелом мінеральних речовин. За вмістом кальцію, фосфору, магнію, міді та марганцю він перевищує соєвий шрот, доступність кальцію становить — 68%, фосфору — 75%, магнію — 62%, марганцю — 54%, міді — 74%. 

Термін зберігання:

В умовах складу необхідно дотримуватися умов, при яких на шрот не потрапляють прямі сонячні промені. Крайні терміни зберігання продукту залежать від методу його складування:

Гарантійний строк зберігання насипом — 3 місяці

Насіння ріпаку

Сировиною для виробництва є  насіння ріпаку, що відповідає вимогам ДСТУ 4966:2008. Насіння надходить на підприємство автомобільним транспортом і приймаються по заліковій вазі залежно від засміченості та вологості. Вологе насіння піддається сушінню. Від сміття очищується на сепараційному устаткуванні.

Відомості про продукт, що надаються споживачу, зазначені у відповідній етикетці, яка може на його вимогу надаватися разом з товарними накладними при постачанні продукції. Етикетка є маркуванням відповідної партії згідно з вимогами нормативної документації України та ЄС для харчової продукції та кормів.

Прокрутити вгору